ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  • Μετά το χειρουργείο, τοποθετούνται στην περιοχή των βλεφάρων κρύες κομπρέσες. 
  • Στην περιοχή που φέρει τα ράμματα, θα πρέπει για λίγες μέρες μετά την επέμβαση να γίνεται εφαρμογή οφθαλμικής κρέμας ή αλοιφής, ανάλογα με το χειρουργείο.
  • Τα ράμματα αφαιρούνται 5 - 7 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Σημαντικές πληροφορίες:

Πριν την επέμβαση

Η/Ο γιατρός σας θα αποφασίσει κατά πόσο και πότε θα πρέπει να διακόψετε ή να τροποποιήσετε τη θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα (π.χ. Ασπιρίνη, κουμαρινικά αντιπηκτικά, Plavix, Sintrom κ.λπ.), σε συνεννόηση πάντα με το θεράποντα ιατρό που σας τα συνταγογράφησε.

Μετά την επέμβαση

Τα βλέφαρα πρήζονται σε διαφορετική έκταση στο κάθε άτομο και σκουραίνουν. Για να αποκατασταθεί το πρήξιμο, όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα πρέπει:

  • να τοποθετείτε κρύα επιθέματα στην περιοχή (κομπρέσες).
  • να αποφύγετε τη σωματική κόπωση και να κοιμάστε με ελαφρώς ανυψωμένο τον άνω κορμό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να σηκώνεστε.

Μετά την επέμβαση θα πρέπει να σας παραλάβει ένας συνοδός, γιατί υπάρχει μικρή πιθανότητα οι αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά σας να είναι μειωμένα, λόγω της αναισθησίας ή των αναλγητικών φαρμάκων. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να αποφύγετε την οδήγηση, τη χρήση μηχανημάτων, τη λήψη αλκοόλ, όπως και να λάβετε σημαντικές αποφάσεις.

Η τελική εικόνα της τομής δεν εξαρτάται μόνο από το χειρουργείο, αλλά και από τη μετεγχειρητική θεραπεία και τις δικές σας ενέργειες. Παρακαλείστε όπως αποφύγετε αχρείαστες κινήσεις, οι οποίες προκαλούν τάση ή τραβούν το δέρμα στο σημείο της τομής, γιατί επηρεάζουν αρνητικά την επούλωσή της. Αποφύγετε την έντονη έκθεση στον ήλιο για 2-3 μήνες. 

Παρακαλείστε όπως παρουσιαστείτε στη/στο γιατρό σας, εάν η τομή γίνεται πιο παχιά ή αν μερικές εβδομάδες μετά το χειρουργείο αισθανθείτε έντονο κνησμό στην περιοχή.

image-144305-121563559.jpg?1430830385877

 

Ενημερώστε τη/το γιατρό σας, εάν παρουσιαστεί έντονος πόνος, πυρετός (πάνω από 38ºC)  ή αιμάτωμα, ακόμα και αν έχουν περάσει μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο.